GA:4 Bad och lekplatser

Nyheter Juli 2017

Det kommer att läggas ut sand på tvåans och treans bad imorgon torsdagen den 6 juli. Gångvägen ut till tvåans badbrygga kommer att göras iordning denna vecka. Tanken är att vi fyller upp med grus först och med en grövresand på toppen.

Vi hoppas detta blir toppen.

Allmänt

Inom Häverö-Östernäs fritidsområde finns tre badplatser dit Du tar Dig till fots eller cykel eller via gångstigar. Har du bil går det bra att parkera vid parkeringsplatsen vid stora hamnen vid Näsviken. Man åker då Gruvvägen och svänger av vid Näsviksvägen.

Fiske

Det är inte tillåtet att fiska vid någon av badplatserna! Anledningen är att den matta vi har på bottnen för att skilja lera från sand kan rivas sönder av fiskeredskapen. Det är också stor risk att badande skadas av krokar som fastnat eller tappats på bottnen.

Hundar

Hundar skall hållas kopplade när lagen anger så (vilket är i stort hela sommarens badperiod) då det finns mycket villt i vårt närliggande grönområde som t ex. hare, grävling, räv, rådjur och älg. Lo förekommer i området och varg har passerat vårt område vid flera tillfällen.

Om hund tages med till på våra bad skall den vara koppplad och undvik närkontakt med övriga badande som kanske inte uppskattar djurens närhet och givetvis ta upp ev "olyckor" även om det sker vid stigarna. Då hunder inta alltid uppskattas av alla så är det trevligt om hundar håller sig lite avsides och inte heller badar på själva badplatsen.


Städning

Vi har inga soptunnor utplacerade vid baden utan var och en tar med sig soporna hem.
Den som inte bara vill ligga och sola får gärna utföra försiktig städning av badplatserna (som borttagning av vass och ogräs, kratta sand och liknande) Var försiktig med den matta som ligger som skydd mot bottnen.

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.